zonnepaneel

Zonnepanelen zijn niet aan te slepen

De Nederlandse overheid heeft zo goed haar best gedaan om het plaatsen van zonnepanelen te bevorderen, dat er op dit moment een tekort dreigt te ontstaan. Zowel bedrijven als particulieren plaatsen massaal zonnepanelen om van de vele voordelen te profiteren, met als gevolg dat vooral de zwarte panelen nog nauwelijks leverbaar zijn. In totaal is het aantal zonnepanelen in Nederland het afgelopen jaar verdubbeld. Die groei wordt voornamelijk veroorzaakt door de gewone huishoudens, die verantwoordelijk zijn voor 70% van de toename.

 

Zonnepanelen ook populair bij scholen

Naast bedrijven en particulieren kiezen ook steeds meer onderwijsinstellingen voor zonnepanelen. Aan de ene kant natuurlijk een goede manier om op de energierekening te besparen, wat in tijden van bezuinigingen altijd welkom is. Maar daarnaast is het natuurlijk ook een mooie kans om leerlingen op een concrete wijze te informeren over energie, het milieu en duurzaamheid.

 

Groeiende markt

Naast een gunstig effect voor het milieu levert de populariteit van zonnepanelen ook een aardige economische impuls op. Zo zijn er op dit moment in Nederland maar liefst 1.200 bedrijven actief op het gebied van zonnepanelen. Hoewel het grootste deel van de panelen nog wordt geïmporteerd uit China, zorgt dit ook in Nederland voor flink wat werkgelegenheid. Zo is de sector op dit moment goed voor ruim 10.000 banen en is de verwachting dat dit de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

Ook wat betreft de panelen zelf wordt er driftig verder geïnnoveerd. Zo zullen de zwarte panelen in de toekomst vervangen worden door panelen die de vorm en de kleur van een dakpan hebben. Veel consumenten zijn nu nog niet happig om grote zwarte panelen op het dak te plaatsen, maar de nieuwe, mooiere modellen zullen de drempel ongetwijfeld verlagen.

zonne-energie-infographic-big

standard