amsterdam

Tien Amsterdamse evenementenorganisaties gaan duurzaam

Tien evenementenorganisaties in Amsterdam ondertekenden in juni van dit jaar het convenant ‘Duurzame Evenementen’ waarin is vastgelegd dat de organisaties de komende drie jaar gebruik zullen maken van de App Duurzame Evenementen. Met behulp van de App kan inzicht worden verkregen in zaken als energiebesparing, afval en duurzaam inkopen.

Het convenant is een initiatief van de gemeente Amsterdam en de Stichting Milieukeur. Het is de bedoeling dat de evenementenorganisaties de App ieder jaar voor elk evenement invullen en daarbij elk jaar hun prestaties op duurzaam gebied verbeteren. Uiteindelijk moeten de evenementen in drie jaar tijd de uitstoot van co2 met 10 procent weten te beperken.

De evenementen van de organisaties die het convenant hebben getekend zijn: Dam tot Dam Loop, Valhalla Festival, Hemeltjelief, Amsterdam Marathon, Awakenings, Loveland Queensday, Loveland Festival, Over het IJ Festival, WK Nederland, Bredewegfestival, Magneet Festival, Milkshake Festival en Amsterdam Open Air.

standard