North face

The North Face gaat voor meer duurzaamheid

Eerder schreven we over het merk Patagonia, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een ander merk in de kledingindustrie die zich meer in gaat zetten voor duurzaamheid is The North Face. Dit kledingmerk wil de concurrentie aangaan met merken als Timberland en Patagonia. Daarin heeft het bedrijf heeft een compleet duurzaamheidsprogramma opgesteld met verschillende targets die ze in de toekomst willen bereiken.

Kleding van plastic flessen

recyclen

The North Face wil duurzamer gaan ondernemen door onder andere kleding te gaan produceren van uitsluitend polyester gerecyclede PET-flessen. 80% van de totale collectie bestaat uit polyester kleding. Het doel is om binnen twee jaar alleen nog gerecyclede plastic flessen te gebruiken voor de productie van deze kleding. Zo heeft The North Face al naam gemaakt met de Denali-jas. Dit product is vervaardigd uit 100% gerecycled plastic van 51 PET-flessen. Het afgelopen jaar is er  ook een nieuw record aan gerecyclede PET-flessen gerealiseerd in Nederland.

Gecertificeerd dons in kleding

Naast dat The North Face dus investeert in gerecyclede producten gaan ze meer gecertificeerd dons in de kleding en slaapzakken verwerken. dit betekent dat The North Face hun producten meer dierenleed-vrij gaat produceren. Het bedrijf is van plan om alle Europese donsproducten in het najaar van 2015 te certificeren als ‘verantwoord dons’. Door deze actie zetten ze een goede stap richting Patagonia die eerder al het voortouw nam in het duurzaam ondernemen. Daarnaast verminderd The North Face haar eigen  milieu-impact door onder andere energiebesparende maatregelen te hanteren.

Toekomst

The North Face werkt er hard aan om een duurzaam bedrijfsmodel te creëren en de eerste stappen zijn hierin gezet door middel van het Corporate Responsibilty Report op te zetten. Met de visie van dit duurzaamheidsrapport willen ze ervoor zorgen dat duurzaam ondernemen centraal staat. De duurzame kleding van The North face is onder andere verkrijgbaar bij Bever. Deze sport- en outdoorwinkel heeft vestigingen over heel Nederland.

standard