plus

PLUS schakelt over op duurzame producten

Supermarktketen PLUS heeft in het afgelopen jaar steeds meer duurzame producten in de schappen gelegd. Duurzame producten zijn volgens de supermarktketen vaak even duur als hun niet-duurzame alternatieven en de consument zou een voorkeur hebben voor duurzame producten.

Vaak is het voor consumenten echter moeilijk om te bepalen welke producten duurzaam zijn gemaakt en welke niet-duurzaam zijn gemaakt en daarom besloot PLUS de consument een handje te helpen. Door een deel van de niet-duurzame producten niet langer te verkopen, hoeft de consument zich geen zorgen te maken en kan er met een goed gevoel worden gewinkeld bij de supermarkt.

Onder de duurzame producten bevinden zich onder andere zogenaamde Fair Trade-producten en eieren en melk van dieren die echt in de wei hebben gestaan. Zo wordt gegarandeerd dat er rekening is gehouden met bijvoorbeeld de lonen van de werknemers die de producten hebben gemaakt en het dierenwelzijn.

De kwaliteit van de producten doet volgens PLUS niet onder voor de kwaliteit van de producten die het eerder in zijn assortiment had en de klant hoeft zich op dit gebied dus ook geen zorgen te maken over het toenemende aantal duurzame producten dat wordt aangeboden.

De effecten van het beleid van PLUS werden vorig jaar in een EKO-telling van Milieudefensie al eerder zichtbaar. De supermarktketen kwam daar als winnaar uit de bus en had van alle supermarkten ruimschoots het grootste assortiment van biologische producten en Fair Trade producten.

standard